Багатоповерхівки Києва досі не відключили від опалення, тому що монополістам немає куди подіти вже вироблене тепло.

Про це заявив екс-міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко, пише "ГолосUA".

Як пояснив він, Київ розташований в зоні роботи ТЕЦ, де паралельно з електроенергією виробляють і тепло, як супутній товар.

Крім того, як зазначив Кучеренко величезні суми в платіжках, можна пояснити тим, що кількість гігакалорій тепла, споживаних за опалювальний сезон виросла в Києві в 2-2,5 рази в порівнянні з попередніми роками.

"ТЕЦ і компанію "ДТЕК" цікавить лише одне: палити, палити газ, виробляти електроенергію, віддавати на ринок, крім цього, і тепло за ринковою завищеною ціною, що їм просто немає куди дівати. Саме це і є причиною тієї "душогубки", яку влаштували у столиці", - переконаний Кучеренко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", голова апарату Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко пообіцяв киянам, що опалення незабаром відключать.