У Японії художниця створює дивовижні інсталяції у звичайних кімнатах – хоча за розміром вони дуже маленькі, але через ефект навіювання та геометричні експерименти із простором тут легко загубитися.

Відповідний ролик опублікований на каналі "ВВС Україна" в YouTube.

Ілюзія вигаданого міражу з'являється за рахунок правильної постановки дзеркал та освітлення у приміщенні. Але щоб відвідувачам не запаморочилося у голові їх впускають туди всього на хвилину і тільки по одному.

У свої 87 років художниця навіть не думає зупинятися на досягнутому, хоча її розробки знає увесь світ.

Яйої Кусама відома тим, що здатна скомпонувати часто несумісні речі та поняття: візерунки, численні повтори, сюрреалізм, мінімалізм та навіть фемінізм – все це присутнє у її роботах. Сама вона характеризує себе як "нав'язлива художниця" , адже її арт-скульптури та інсталяція залишаються у пам'яті надовго.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американський художник власноруч удосконалив власне авто – він розмалював у яскраві кольори BMW.