Минулої ночі біля берегів Ялти зазнало катастрофи турецьке судно RIVER EREGLI, яке в минулому році спіткала ця ж доля тільки біля Керчі.

Про це повідомила волонтер спільноти InformNapalm Катерина Яресько в Facebook.

Як зазначила вона, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що судно сіло на мілину. Проте волонтери спільноти вважають, що його швидше "викинуло на камені", в результаті чого пошкоджено дно корабля і з'явилася пробоїна.

Експерти спільноти прогнозують те, що оскільки судно дуже старе, то його слід утилізувати, а від судновласника вимагатимуть забрати корабель і сплатити шкоду екології.

Членам екіпажу цього судна, у яких є заборгованості по зарплаті радять не сподіватися на її виплату.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Як правило, в такій ситуації судновласник пропадає з кінцями або визнає себе банкрутом", - зазначила Яресько.

Експерт нагадала, що наприкінці грудня 2016 року це судно зазнало лиха біля Керчі і попросилося в порт на ремонт.

Кримські ЗМІ роздули з цього різдвяну історію чудесного порятунку. Проте волонтери спільноти розповіли про те, що судно дивно поводилось. У нього був вимкнений датчик AIS, який дозволяє відстежувати рух кораблів в реальному часі.

Судно довгий час блукало в Керченській протоці, не заходячи в порти, а потім у його трюмах дивним чином з'явилися 100 тон сигарет.

"Тоді у судна закінчилися сертифікати, але йому все якимось чином дозволили піти в плавання з непрацюючим з 29 листопада транспордером (передавач, - ред.). З тих пір на зв'язок судно не виходило, інформації про нього не було", - додала Яресько.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", в США прикордонники виявили на кордоні з Мексикою катапульту, поруч з якою було заховано 21 кг марихуани.