В мережу потрапило відео, на якому показані події, що відбулися до вбивства темношкірого підлітка білим поліцейським у місті Фергюсон (штат Міссурі) в 2014 році. Цей інцидент тоді викликав масові протести серед американців.

Запис показали багато телеканалів, а за день до цього, фільм, до якого увійшло це відео, представили на кінофестивалі в місті Остін (штат Техас).

Як пишуть ЗМІ, достовірність запису ще потрібно перевірити.

На ньому видно, що темношкірий підліток Майкл Браун заходить в магазин і обмінює марихуану на коробки сигар. Перед тим як вийти з магазину, він залишає сигари, імовірно, для того, щоб повернутися за ними згодом.

ЗМІ стверджують, що відео змушує піддати сумніву правдивість заяви поліції про те, що поліцейський Даррено Вілсон убив беззбройного Брауна тому, що хлопець намагався пограбувати магазин.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Після трагедії правоохоронці показали інший фрагмент відео, на якому видно, як Браун бере коробку з сигарами і йде, штовхаючи одного з продавців. Новий запис дозволяє припустити, що підліток повернувся в магазин за раніше залишеними там сигарами, а крадіжки не було.

"Майкл не грабував магазин", — сказано у фільмі.

Як пише The Hill, мама загиблого підлітка Леслі МакСпайдден наполягає на тому, що "то було якесь нерозуміння ситуації". При цьому глава поліції міста Сент-Луїс (штат Міссурі), під юрисдикцію якого підпадає ця територія, зізнався, що раніше не знав про те, що Браун заходив у магазин раніше того ж дня.

У серпні 2014 року загибель Брауна викликала масові заворушення і демонстрації по всій країні. Водночас, поліцейському, який застрелив хлопця, обвинувачення не висували, оскільки прокурори вирішили, що це була самооборона.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", 9 березня в Канаді поліцейський при затриманні застрелив 55-річного п'яного росіянина.