Про користь фруктів і овочів важко посперечатися, але ніхто не замислюється про те, що ці продукти можуть містити смертельну отруту. Продукти, вироблені природним рослинним шляхом являють собою якусь приховану загрозу. Ми кожен день вбиваємо себе, на не підсвідомому рівні, вживаючи цілий ряд фруктів і овочів.

Фрукти і овочі маючи позитивний вплив на організм можуть в цей же час повільно вбивати наше здоров'я, якщо ми не знаємо про те, які продукти варто вживати в раціоні з особливою обережністю.

Читайте також: Британія змусить ЄС повернути мільярдні борги після Brexit

Портал "Знай.ua", поділиться списком з 5 овочів і фруктів, які можуть нам зашкодити.

1. Вишня
Кісточки вишні, а так само абрикоси, персика, сливи містять ціанід. На скільки відомо, що ціанід - отруйна речовина, яке часто використовується для отруєння шкідливих гризунів в господарстві. Не завжди ми можемо контролювати свій укус рослинного плода і буває, що не навмисно, але ми розгризали кісточку плоду і що ще гірше, ковтаємо її. Таким чином, ми піддаємо себе впливу ціаніду. При легкому отруєнні ми відчуваємо головний біль, запаморочення, дезорієнтацію, тривожність і блювоту. У великих дозах споживанні ціаніду призводить до труднощів з диханням, підвищення кров'яного тиску і серцевого ритму і ниркової недостатності.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

2. Кешью
У магазинах або на ринкових прилавках ми бачимо такий продукт, як горіхи кеш'ю. Продаються вони вже в обробленому і готовому для споживання вигляді. Кешью містять в собі урушіол. Урушіол - маслянистий токсин, який міститься в рослині отруйного плюща. Цей токсин викликає алергію, але якщо споживати його в великих кількостях то накопичений токсин призводить до смертельного результату.

3. Зелена картопля
Картопля це самий споживаний продукт в щоденному раціоні. Коли картопля ще знаходиться в землі, його стеблі містять глікоалкалоіди. Це складна органічна сполука, яка вражає токсичним впливом наш шлунок. Але стеблі для нас не є небезпечним. Коли зеленіє сам плід або пускає паростки, його краще не вживати, так як після подібних явищ картопля насичується соланином, який так само отруйний при впливі на організм. Соланін ще порівнюють зі стероїдами. Намагайтеся зберігати картоплю в темному і прохолодному місці, щоб не провокувати появу отруйних речовин в продукті.

4. Семена яблук
Так само як і кісточка вишні і мигдалю містить невелику кількість ціаніду. Але отруєння може бути викликане при вживанні великої кількості насіння. Щоб уникнути поганого впливу кісточок на організм, їх краще вирізати з плоду, перед вживанням.

5. Гриби
Існує сімейство отруйних грибів, які іноді важко розрізнити з грибами, які можна вживати. Тільки знаючі люди, можуть розрізнити отруйний гриб від корисного. Тонка ніжка і яскравий окрас капелюшки це не єдині прикмети, які можуть бути в отруйних грибах. Іноді звичайні маслюки можуть бути отруйними. Так само отруєння може статися від корисних грибів, але погано приготовленими. Ознаки отруєння проявляються через годину, півтора після їх вживання. В цьому випадку необхідно терміново звернутися до лікаря, якщо стан погіршився після вживання грибів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що яскраві насичені кольори овочів і фруктів не лише радують око, але й розповідають про їхні корисні властивості. Наявність натуральних барвників в овочах і фруктах надзвичайно важлива. Лікарі і дієтологи давно довели, що кожен колір має свої особливі властивості, які по-різному діють на людський організм.