Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей створила посаду міністра з боротьби з хакерськими атаками і інформаційним впливом Росії. Її займе колишній парламентський заступник міністра охорони здоров'я Бен Гаммер.

За інформацією The Times, пріоритетом роботи нового міністра стане захист британської демократії. Уряд Сполученого Королівства вже розробив комплекс дій для боротьби з російськими хакерськими атаками і фейковий новинами.

У Великій Британії занепокоєні активним розповсюдженням фейків російських інформаційних служб (Sputnik і RT), фінансуванням Росією певних політичних рухів та хакерськими атаками. Керівники держави вважають, що це може вплинути на результат наступних виборів та вдарити по демократії.

Крім того, нещодавно стало відомо, що спецслужби Сполученого Королівства навчатимуть політиків захисту комп'ютерів від шкідливих програм.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Консервативна партії Великої Британії заборонила своїм членам закордонні подорожі через початок процедури Brexit.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще