В австрійському Хохфільцені відбулася жіноча гонка переслідування. Після провальної спринтерської гонки в персьют кваліфікувалися лише три українки, але стартувала тільки Олена Підгрушна, а сестри Семеренко пропустили переслідування, щоб відпочити перед естафетою.

Підгрушна стартувала 27-ю, але вже на третій стрільбі допустила три промахи і могла сходити з дистанції. Тим не менше, капітан жіночої команди пробігла ще одне коло, припустилася ще один, п'ятий в сумі промах, після чого не фінішувала. Таким чином, у фінішному протоколі гонки переслідування немає жодної українки.

Після четвертого вогневого рубіжа претендувала на перемогу підопічна українського тренера Надії Бєлової полька Моніка Хойніш. 27-річна спортсменка не допустила жодного промаху в гонці і на фінішне коло йшла з 14-секундним відривом від Кайси Макарайнен, але фінка все-таки зуміла здобути перемогу. Також обігнали Хойніш словачка Фіалкова і лідер загального заліку Кубка світу італійка Доротея Вірер, посіли у підсумку друге і третє місця відповідно. Хойніш другий раз поспіль потрапила в квіткову церемонію, фінішувавши на цей раз четвертою.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.