Національний банк України вводить в обіг пам'ятну п'ятигривневу монету, присвячену туру, який зробив вагомий внесок у світову скарбницю старожитностей.

Про це повідомили на сайті НБУ.

Як виявилось, монету випустять зі срібла. Її маса складе 15,55 грама, а діаметр - 33 міліметри. Тираж налічує 4 тисячі примірників.

На аверсі монети розмістили Державний герб України з написом та роком карбування. У центрі - позолочену кістяну пластину у вигляді голови тура, з правого боку - ритуальну посудину із головою бика.

На реверсі монети теж показали голову тварини та фрагмент наскельного малюнка із зображенням тура та кіз із Кам'яної Могили.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", НБУ увів у обіг пам'ятні монети, які продовжують серію "Флора і фауна України".