Засновник корпорацій SpaceX і Tesla, мільярдер Ілон Маск розглядає можливість співпраці з Україною у галузі енергозбереження.

Про це Маск написав на своїй сторінці в Twitter, де поспілкувався з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

У мережі обговорювали новий проект зі збереження відновлювальної енергії на основі акумуляторів Powerwall 2, який Маск збирається запустити в Австралії. У мільярдера запитали, чи готовий він запустити такий і в Україні.

"Звичайно. Просто ознайомтеся з моїм попереднім твітом про ціну (250 доларів за кВт/год на рівні пакета)", - зазначив Маск.

На що згодом Володимир Гройсман додав: "Дякую, цікава ідея. Україна дуже хоче стати випробувальним полігоном для інновацій".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, новий проект полягає в тому, щоб за 100 днів вирішити енергетичну проблему в Австралії, через що останнім часом часто виникають збої в системі сонячної та вітрової енергетики. За словами Ілона Маска, якщо за сто днів нова система попередить ці відключення енергії, то вони дістануться країні безкоштовно. Звісно ж політики та бізнесмени зацікавилися цією ідеєю та виявили бажання внести свій вклад у розвиток проекту.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Ілон Маск вирішив допомогти австралійцям та встановити потужні батареї Powerwall 2, які дають 100 МВт/год. На думку розробника, ці батареї повинні вирішити проблему з енергопостачаням у штаті Піденна Автралія.