Росія нарешті визначилася з конкурсанткою, яка представлятиме країну на наступному Євробаченні у Києві. Нею виявилася 28-річна співачка в інвалідному візку Юлія Самойлова (у дівчини спінальна аміотрофія Вердінга - Гофмана). За плечима у виконавиці величезна низка конкурсів і нагород, але, за її словами, вона все життя йшла саме до Євробачення.

"Я з самого дитинства мріяла виступити на Євробаченні, представити Росію. Уявляла себе на великій сцені, - каже Юлія. - В принципі мене і батьки вели до цього. Я росла, і поступово, конкурс за конкурсом, етап за етапом, все підійшло до того, що цей час настав, і я буду представляти Росію! Це для мене велика честь".

Ні за, ні проти

У Росії, як і в Україні, неоднозначно поставилися до цієї новини. Якщо у РФ багато хто вважав, що в цьому році можна було і взагалі нікого не відправляти на пісенний конкурс, то в Україні все вирішили, що росіяни вирішили прикритися дівчиною-інвалідом.

Така думка має право на життя, тому що представники українського шоу-бізнесу відразу ж взяли "обітницю мовчання".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Скажеш про неї погано - назвуть жорстоким і негуманним, так як вона інвалід. Назвеш її гарною співачкою і гідною людиною, з великою силою волі - відразу скажуть, продався москалям ", - так зараз говорить кожен другий з знаменитостей.

Виставити оцінки подібної конкурсантці також буде складна задача, адже оцінювати людей з інвалідністю набагато складніше в емоційному плані, ніж звичайних.

"Думаю, що на оцінки, в першу чергу, може вплинути пісня і якість її виконання, так як Євробачення це в першу чергу пісенний конкурс, - розповіла Знай.ua співачка і учасниця відбору на Євробачення-2017 ILLARIA. - Але існує думка, що цей конкурс ще і політичний. Думаю, у випадку з російською учасницею не обійшлося без стратегій".

"Ласкаво просимо"

Які б не були у російської сторони стратегії, усі вони можуть разом зруйнуватися. СБУ вже почала розглядати ситуацію 2015 року, коли Самойлова виступила у Керчі на гала-концерті фестивалю "Світ спорту та добра", вже після анексії Криму. А, як відомо, за законами України, в'їзд на півострів можливий тільки через територію України, в іншому випадку такий проїзд вважається порушенням державних кордонів.

"Служба безпеки України розгляне питання щодо Юлії Самойлової і прийме рішення, що стосується її в'їзду на територію України, - повідомила Знай.ua прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. - Рішення буде прийнято суто в рамках закону".

У Міністерстві закордонних справ також не залишили без уваги ситуацію з російською конкурсанткою. Глава відомства Павло Клімкін вважає, що це чергова провокація від країни-агресора. Він дав зрозуміти, що якщо Самойлова порушила закон, виступаючи у Криму, то її не можна пускати в Україну.

"Я вважаю, що закон повинен бути один для всіх, - заявив він. - Росія вже багато років займається провокаціями".

Варто також додати, що багато радикально налаштованих націоналістичних рухів вже зараз готуються до можливого приїзду російської делегації на Євробачення.

"Не знаю чи будемо ми зустрічати їх в аеропорту, - розповів нам один з представників "Національного корпусу ". - Але 11 травня, якщо вона все-таки приїде, і буде виступати, ми точно надамо їй "дружню" підтримку".

Раніше ми вже повідомляли про те, що Росія хоче бойкотувати Євробачення, хоча в Україні їх все одно не чекають.