Уряд Шотландії розглядає питання проведення референдуму про незалежність перед виходом Британії з Європейського Союзу.

Про це оголосив голова регіонального уряду перший міністр Ніколо Стерджен, - передає "Радіо Свобода".

Міністр зазначила, що проситиме дозволу у парламенту на проведення референдуму, який можливо організують у кінці 2018 чи на початку 2019 року.

Раніше уряд Шотланії намагався знайти компроміс через Brexit. Через це Шотландія наткнулась на "жорстку" реакцію з боку прем'єр-міністра Британії Терези Мей.

"Мова партнерства повністю зникла", - повідомили в уряді Шотландії після переговорів з британськими представниками.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Попередній реферндум у Шотландії проводили у 2014 році, тоді результати показали, що 55% громадян висловили небажання стосовно незалежності Шотландії.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", загрози Шотландії вийти зі складу Королівства можуть зламатися під натиском британського прем'єр-міністра.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що країна збирається запустити Brexit уже до кінця березня 2017 року.