Кінг-Конг відноситься до тих персонажів масової культури, історії про яких можна дивитися знову і знову. Гігантський монстр може постати перед нами шаленим звіром або трагічним персонажем, це залежить тільки від задуму режисера і його інтерпретації.

Пітер Джексон в 2005 році зняв класичного "Кінг-Конга", який закохався в людську жінку і трагічно загинув, вбитий не тільки кулями солдатів, але і її красою. Тепер прийшла черга зовсім іншого погляду на класичного персонажа. Конг від Warner Bros. - це не сентиментальна людиноподібна істота, а справжній монстр, лютий і жорстокий. Захищаючи свою територію, він не знає пощади. Правда, не позбавлений гігант і деякого благородства. Але про все по порядку.

Світ монстрів

Своїм фільмом "Конг: Острів черепа" компанія Legendary Pictures продовжує серію фільмів, присвячених класичним кіношним монстрам. Першим був "Годзілла" в 2014 році, тепер прийшла черга Кінг-Конга.

Популярні новини зараз
Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Фільми про монстрів - це цілий жанр, в якому за минуле століття було знято чимало стрічок, найчастіше в США і Японії. У японців для такого кіно є навіть спеціальний термін - кайдзю. Дослівно це і перекладається, як "монстр". У цьому жанрі було чимало персонажів, від таких відомих, як, власне, Кінг-Конг і Годзілла, до менш популярних Мотри, Гамери або Кінг Гідора.

Більшу частину кінострічок, знятих про цих циклопічних створінь, сучасний глядач навряд чи буде дивитись. Є, звичайно, окремі цінителі, але в 2017 році ці фільми виглядають занадто архаїчно і карикатурно. Тому перезапуск цих сюжетів був справою часу.

Величезний Конг

"Годзілла" вийшов не найгіршим фільмом, було помітно, що творці відчули тему. І ось в "Конгу" вони розкрили її в повній мірі. Стрічка вийшла не просто красива, а по-справжньому масштабна і захоплююча. Такими і повинні бути фільми про кайдзю.

Величезна горила лякає і одночасно заворожує, а її злість можна відчути навіть з іншого боку екрану. Будуть і збиті величезною рукою вертольоти, і безпорадність маленьких людей, перед силою гіганта, і багато іншого.

До речі, Конг - далеко не єдиний мешканець таємничого острова в Тихому океані, куди прибудуть головні герої. Їм належить зустріти найрізноманітніших за розмірами і ступенями небезпеки створінь.

Крихітні люди

Рідкісний випадок, як для фільмів про кайдзю, коли персонажів-людей багато, але серед них чимало і примітних. Та й акторський склад хороший. Том Хіддлстон, Семюел Л. Джексон і Джон К. Райлі вас точно не розчарують.

До речі, багатьом персонажами належить померти досить болісною смертю. Головні герої, звичайно, доживуть до фіналу, але ось статисти вмирають постійно, несподівано і в великих кількостях. Періодично виникає відчуття, що дивитися якийсь хоррор або жорстокий трилер.

Кількість персонажів грає з фільмом і злий жарт. Кожному відведено занадто мало екранного часу, так що запам'ятовувати їх доведеться швидко і не плутати. Можна тільки уявити, скільки всього матеріалу відзняли при зйомках, і як непросто було це все монтувати.

Чужа земля

Є і ще одне нововведення, в порівнянні з класичним сюжетом про Кінг-Конга. Зазвичай монстри-кайдзю атакують міста, руйнуючи все на своєму шляху. І навіть, якщо люди самі накликали на себе біду, то тепер вони змушені просто рятувати свої будинки.

У "Конзі" все якраз навпаки. Саме сучасні люди чогось припливли на острів, їх ніхто туди не кликав. Це - чужий і ворожий обивателю світ зі своїми первісними законами, де навіть підготовленому військовому буде вижити вкрай непросто.

Кожен кадр натякає на те, що за оманливою красою тихоокеанських пейзажів ховається смертельна небезпека. Так що героям найкраще просто їхати звідси, поки є така можливість. Спроба підкорити первісний світ завжди закінчується крахом, божевіллям і смертю.

Дивитися чи ні?

Якщо ви любитель фільмів про монстрів, то, безумовно, так. Це дуже гарний, динамічний і масштабний фільм, що не залишить байдужими всіх фанатів Кінг-Конга та інших кайдзю.

Але навіть якщо ви до такого кіно ніколи не мали пристрасті, то може варто спробувати? Може саме з "Конга" ви відкриєте для себе цей жанр? Або, як мінімум, захоплююче проведете пару годин за переглядом.