Туреччина зупинить дипломатичні контакти з Нідерландами через наростаючий конфлікт.

Відповідну заяву зробив віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуман Куртулмуш, передає ВВС.

"Ми робимо рівно те ж саме, що роблять і вони по відношенню до нас. Ми не дозволимо рейсам з дипломатами з Нідерландів приземлятися в Туреччині або використовувати наш повітряний простір", - заявив він.

Куртулмуш звалив провину за кризу у відносинах між країнами на Нідерланди та заявив, що влада повинна врегулювати ситуацію. Віце-прем'єр відповів, що є ймовірність перегляду угоди з ЄС щодо міграції.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 11 березня влада Нідерландів заборонили міністрам з Туреччини виступити в Роттердамі перед виборцями. Фатімі Бетюль Саяма Кайе все одно приїхала ввечері, однак правоохоронці відправили її назад в Німеччину під конвоєм.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган обізвав Нідерланди притулком нацизму. Що викликало обурення у другої сторони. У свою чергу, 13 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди і розкритикувала Туреччину в дипломатичному конфлікті.