Першого віце-спікера Верховної Ради Ірину Геращенко викликали в Генпрокуратуру у справі стосовно Харківської угоди, яка продовжила термінів перебування російського Чорноморського флоту в Криму.
Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці в Фейсбук.

"Мені ось теж надіслали чергову повістку - в справі ратифікації Угоди про чорноморський флот РФ - і я так рада, дай Бог, щоб слідство встановило всі нюанси цієї ганебної справи. Розповім все, що згадаю про те ганебне засідання ВР і зраду України, яку ми , тодішня опозиція, намагалися щосили зупинити. Саме тоді, в квітні 2010 року, коли ми відчайдушно боролися в залі ВР проти ратифікації, закладався фундамент окупації Криму, тому всі прізвища і всі деталі повинні бути встановлені і названі ", - написала депутат.

Так звану Харківську угоду між Україною і Російською Федерацією підписали 21 квітня 2010 року в Харкові колишній президент-втікач Віктор Янукович і тодішній президент Росії Дмитро Медведєв. Згідно з документом, термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі продовжили на 25 років.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Печерський райсуд Києва дозволив прокуратурі вилучити у МЗС оригінали "харківських угод", які були укладені між Росією і Україною.