Епілептики схильні до релігійності. Ці два фактори пов'язані нейрофізично.

Відповідні висновки зробив вчений гоління Джонстон, передає Naked-Science.

"Наша робота дає нові підстави вважати, що схильність людини до релігійності може мати нейрофізіологічні підстави", - заявив дослідник.

Вчені опитали епілептиків про їх спосіб життя і поведінки, пов'язані із захворюванням і релігією. 32% опитаних вважають себе християнами-протестантами, 10% - католиками, 5% - буддистами і стільки ж - байдужі. 38% респондентів відносять себе до іншої релігії, 10% є атеїстами.

Серед хворих в релігійні цінності вірять більше людей, ніж серед здорового населення. Автори дослідження вважають, що отримані дані посилюють ймовірний зв'язок нейрофізіології епілепсії і релігійності.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені з'ясували, що марихуана допомагає полегшити важкі захворювання, такі як епілепсія і хвороба Альцгеймера.