СБУ стали частіше закидати звинувачення у "кришуванні". Спецслужба нібито одним дає вільно працювати, а у решти відбирає бізнес. На її дії поскаржився бізнесмен та суддя.

Про це повідомляє "ТСН". У центрі Києва навпроти головного управління по боротьбі з організованою злочинністю з'явився новий елітний ресторан. Його звели на гроші "депутатки "ЛНР" Зінаїди Найдьон, а право власності на нього має її невістка Ганна.

Крім того до столиці часто приїжджає "міністр вугільної промисловості "ДНР" Едуард Голенко. Його донька Вікторія у Києві закінчила аспірантуру Інституту економіко-правових досліджень НАН України. Коли батько приїжджає, щоб провідати її, то його супроводжують кілька співробітників спецслужби. Вони нібито гарантують безпеку Голенку, коли він приїжджає до столиці.

В той же час підприємець Армен Кечіян, який працює у Київській області, поскаржився на обшуки спецслужбовців на його виробництві. СБУ, за його словами, інкримінує йому фінансування тероризму. Проте Кечіян відхрещується від всіх звинувачень, оскільки давно перебрався з окупованих територій. Підприємець вважає, що у нього просто хочуть відібрати бізнес.

"Восени до мене приходив співробітник СБУ і просив допомогти у вирішенні питання. Я зробила усе, щоб у мене цього питання не було", - зазначила суддя Господарського суду Києва Алла Пригунова.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вона розповіла, що раніше всі питання в судах вирішувало керівництво, а зараз – СБУ. У спецслужб, за її словами, є навіть ключові суди, які можуть вирішувати будь-що.

"Взагалі вважається, що їхній суд, для того, щоб винести швидко вирок, це Печерський суд, Окружний адміністративний суд, Вищий адміністративний суд. Можу сказати, кого особисто бачила в суді - це заступник начальника відділу К СБУ Віталій Мазійчук і його підлеглі. Вони конкретно ходять до судів і вирішують питання", - наголосила Пригунова.

Вона додала, що до неї із проханнями звертався співробітник СБУ Артур Гірчак. Але він відмовився говорити про факти тиску на суддів. В СБУ також поки не відповіли на звинувачення.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, активісти вийшли на мітинги під управління СБУ у Вінницькій області з вимогою звільнити затриманих учасників блокади окупованих регіонів Донбасу.