За рішенням Верховної Ради, 14 березня відтепер буде Днем добровольця, який відзначатимуть в Україні кожного року.

Про це повідомили у відділ комунікації штабу АТО.

"День українського добровольця - це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для своєї держави час стали на захист її суверенітету і територіальної цілісності", - сказали у штабі.

З початком бойових дій на Донбасі, сотні українців добровільно пішли захищати батьківщину від агресора. Багато з них вже поклали голови у боях на сході України.

"Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони раз доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя", - підсумували у штабі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Дату 14 березня обрали не випадкова. Саме цього дня у 2014-му півтисячі добровольців із Самооборони Майдану відправились на війну, як перший добровольчий батальйон.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", за постанову, яка узаконює нове свято для українців, проголосував 231 народний депутат.