Скажіть, чи можна собі уявити, щоб у європейській цивілізованій державі заступник Міністерства Юстиції проводив неформальні зустрічі , а пізніше спільні прес-конференції із представником бізнесу, який в результаті сумнівного рішення того ж Міністерства одним "розчерком пера" отримав активи на суму більше 10 000 000 $? В Україні – можна!

Павло Мороз (зліва на фото),заступник Міністра Юстиції й одночасно Голова Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Поруч із ним – Сергій Ігнатовський, юрист скандально відомого агрохолдингу "Мрія".

Ігнатовський, відомий тим, що забезпечує рішення в Судах на користь агрохолдингу "Мрія" , а також вирішує інші "специфічні" завдання із отримання контролю над спірними активами, які потрапляють у сферу інтересів агро-гіганта. Що поєднує заступника Міністра Юстиції і юриста агрохолдингу із сумнівною репутацією?

Комісія при Мін'юсті прийняла рішення на користь агрохолдингу "Мрія", протягом 2-х тижнів, перереєструвавши у Держреєстрі права на 13 компаній мало та середнього бізнесу, що донедавна успішно працювали на Західній України – на користь агрохолдингу, очевидно ставши ласим шматком для великої ФПГ, передає портал "Народна правда".

Схема по зміні власників підприємств банально проста: будь-який "Скаржник" (фізична або юридична особа), може написати скаргу в Комісію при Мін'юсті, пан Мороз та його підлеглі протягом 45 днів мають повноваження ухвалити рішення про "Незаконність дій Держреєстратора", а потім ще й самостійно скасувати/вилучити дані про факт Реєстрації приватного майна в системі Держреєстру та перереєструвати це майно на користь "Cкаржника"…

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Журналісти-розслідувачі отримали документи, які прямо підтверджують протиправні дії членів Комісії , в результаті яких, їхні добрі знайомі із "Мрії" отримали у розпорядження власність вищезгаданих постраждалих компаній:

Як видно із таблиці , Скаржник і Набувач (новий власник) це зовсім різні юридичні особи!

Таким чином Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації переєструвала право власності у Держреєстрі навіть не на Скаржника, як це допускає закон, а взагалі на сторонні 3-ті компанії…

Чиновники розглядали Скарги досить поспішно: протягом всього 16 днів (а не 45 днів як передбачено) Комісія при Мін'юсті без попередження позбавляє тринадцятьох власників фірм корпоративних прав і майна в інтересах агрохолдингу "Мрія"…

При цьому "прості смертні", які не ходять із Павлом Морозом на прес-конференції, можуть роками очікувати відповіді від чиновників із його Комісії на протиправні дії нотаріусів, які нажаль теж мають місце в Україні.

І це не дивно, адже кишені більшості рядових українців сьогодні порожні. А дозволити собі "кишенькову юстицію" та виграшні справи може лише той – у кого вони повні.