У центральній частині Києва виділили земельну ділянку, на якій зведуть музей Революції гідності. Він з'явиться у Печерському районі міста.

Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави. В законі йдеться й про заходи із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Документ підготували, щоб вирішити питання з виділенням ділянки на Алеї Героїв Небесної Сотні за адресою вулиця Інститутська, 3. Земельний наділ перейде з комунальної власності у користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності.

Відповідну ділянку виділили для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу. Але, згідно із законодавством, змінювати її цільове призначення забороняється, або ж передавати в оренду .

Будівництву музею передуватиме відкритий конкурс, за результатами якого має визначитися його проект та зовнішній вигляд.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, столична влада дозволила завершити скандальне будівництво на березі Дніпра. Там мають добудувати житловий комплекс "Сонячна Рів'єра".