Міжнародна група вчених під час досліджень особливостей різних планет зробила висновок, що життя, виявляється, можливе не тільки на Марсі.

Про це повідомляє Nature Astronomy.

В ході експериментів експерти визначили, що на супутнику Сатурна Енцеладі раніше був теплий океан, що дозволяє припустити наявність живих організмів.

На відстані близько 50 кілометрів зафіксували випромінювання високої температури, яке надходило безпосередньо із центру супутника у північному напрямку.

Тобто, швидше за все водойми могли знаходитися на південному полюсі та спричиняти викиди лави із так званих кріовулканів. Хімічний склад речовини показав, що у таких умовах цілком могло зародитися життя.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дослідники пояснили, що очікує на перших колонізаторів Марсу. Серед основних загроз були ураження дихальних шляхів, адже людському організму дуже тяжко адаптуватися до такого складу атмосфери. З часом, як стверджують вчені, може також змінюватися колір шкіри – кілька місяців на планеті перетворять її на помаранчеву, що свідчить про виникнення мутацій.