Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у справі про державну зраду Віктора Януковича буде допитаний президент Росії Володимир Путін.

На брифінгу Луценко сказав, що Янукович, коли говорив, що ніякого листа в Росію про введення військ в Україну не писав, відкрито збрехав. Тому як представник Росії в ООН Віталій Чуркін демонстрував цей документ, передає Gazeta.ua.

"Слідство отримало документи від Ради Безпеки ООН про те, що цей документ офіційний", - зазначив генпрокурор. Також Луценко продемонстрував відео, на якому Путін говорить про звернення "легітимного президента України Віктора Януковича".

У зв'язку з цим Луценко висловив сподівання, що Путін не закінчить як Чуркін, так як до нього залишилися ще багато питань в судових процесах.

Крім того, в одному інтерв'ю від 25 листопада 2016 Янукович зізнався, що такий документ дійсно був. З його допомогою колишній президент хотів вплинути на незаконні збройні формування.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також Луценко заявив, що в суді будуть представлені ще більше доказів провини Януковича.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, справою побіжного президента Віктора Януковича тепер буде розглядати суд. Луценко пояснив, що суд над швидким президентом буде проходити в заочній формі. Янукович, за його словами, відмовляється повертатися в Україну і проти нього доведеться застосувати таку процедуру.