Звинувачення у скоєнні низки злочинів колишнім президентом-втікачем Віктором Януковичем передали до суду.

Про це повідомив військовий прокурор Руслан Кравченко, який у суді над Януковичем представить сторону звинувачення, пише LIGA.net.

Януковича звинувачують у:

  • державній зраді;
  • пособництві у навмисних діях, з метою змінити конституційний лад і державний кордон України представниками влади країни-агресора;
  • пособництві у проведенні агресивної війни проти України.

За словами Кравченка, у результаті досудового розслідування, обвинуваченню вдалося зібрати безапеляційні докази вини Януковича. Серед них: свідчення більш ніж 50 свідків, речові докази, висновки експертів, відео - і фото-докази.

Прокурор нагадав, що 1 березня 2014 року Янукович звернувся до президента РФ Володимира Путіна і попросив ввести війська в Україну.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Потім Янукович направив ще один лист до Ради федерації РФ, на підставі якого, а також на підставі звернення Путіна, Радфед дозволила застосувати Збройні сили РФ в Україні.

"У результаті цього відбулася анексія Криму", - зазначив Кравченко.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", генеральний прокурор Юрій Луценко зазначив, що суд над Януковичем пройде в заочній формі, оскільки колишній президент-втікач відмовляється приїжджати в Україну.