У Святошинському районі столиці співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією виявили підпільний телекомунікаційний центр, через який по Україні та в окупованих регіонах транслювалися заборонені російські телеканали.

Він знаходився території режимно-секретних об'єктів одного з науково-дослідних інститутів, повідомили у пресс-службі відомства.

Організаторами телецентру виявилися громадяни Росії, Казахстану та України.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи, що засвідчують злочинну діяльність групи, обладнання для декодування зашифрованого супутникового сигналу, радіотелевізійну апаратуру, російські картки доступу до мереж супутникового телебачення, серверне та інше обладнання. Загальна вартість техніки становить майже два мільйони гривень.

За інформацією СБУ, робота центру припинена, а разом з нею – і трансляція 76 російських каналів, заборонених рішенням Нацради України з питань телебачення та радіомовлення, що могли приймати більше ніж 350 тисяч абонентів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування.

Як писав інформаційни портал "Знай.ua", співробітників СБУ звинуватили у "кришуванні".