Початок нового пленарного тижня, на жаль, показав, що влада лише декларує реформи, але ніяк не хоче сприяти реальним технократичним рішенням - так прокоментував роботу парламенту політолог Вадим Карасьов.

"Ми почули емоційні дискусії і взаємні звинувачення на чисто політичні теми блокади, війни, мови виступів або інших контраверсійних тем", - пише "Апостроф".

"Але, коли почалася професійна робота над системними законопроектами - депутати пропали з сесійної зали. На першу половину вівторка був призначений так званий "фінансовий день", і кілька законопроектів пройшли через професійну дискусію в профільному комітеті Сергія Рибалки, судячи з усього, були обговорені з учасниками фінансового ринку, регуляторами і професійними асоціаціями, депутатськими фракціями і групами. Комітет домігся призначення своїх законопроектів на вівторок, коли, як правило, в залі достатньо голосів для прийняття рішень.

Однак, незважаючи на це, жоден із запропонованих законопроектів не набирав достатньо голосів. Показово, що зауважень по суті під час обговорення не звучало, просто не вистачало голосів, а кілька опозиційних фракцій не голосують ні за які законопроекти взагалі до виконання їхніх політичних вимог. Тобто, у вівторок були підтримані лише питання ратифікації міжнародних договорів, за які взагалі голосують всі присутні.

Досить прикро, що Рада не змогла, наприклад, врегулювати обіг електронних грошей типу PayPal, якими користується все більше українців, в тому числі при веденні бізнесу через Інтернет.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Реформи, про які всі так люблять говорити - це копітка робота в комітетах і міністерствах, а не тільки яскраві піар-заяви, якими поки обмежується наша влада ", - вважає експерт Вадим Карасьов.