Польські психологи провели жорстокий експеримент із заподіяння фізичного болю. Дослідження є аналогом серії випробування Мілгрема, описаного в книзі "Підпорядкування авторитету: експериментальне дослідження".

Про це повідомляє EurekAlert.

Для участі в експерименті вчені зібрали групу з 80 осіб у віці 18-69 років, яку розділили на дві частини. Перша повинна була вдарити електричним струмом другу за гроші. Їм пропонували натиснути на 10 кнопок, які відповідали різній силі впливу.

Примітно, що групи складалися з різної кількості жінок і чоловіків. Близько 90% випробовуваних погодилися піти на подібний експеримент. Але процентне співвідношення зменшувалося, коли учасником пропонували зробити боляче жінці. За словами авторів дослідження, насправді струмом ніхто нікого не бив. Суть експерименту полягала в психологічному впливі.

За основу випробувань взяли дослідження відомого психолога Стенлі Мілгрема. Він провів серію дослідів, яку описав у 1963 році в статті "Підпорядкування: дослідження поведінки" і в вищевказаної книзі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Мілгрем намагався з'ясувати, скільки можуть заподіяти страждань людям, якщо катування входять в посадові обов'язки. Автор досліджував, чому громадяни не пручалися насильству влади в нацистській Німеччині.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені провели дослідження щодо зміни особистості з віком.