Астрономи виявив подвійну зоряну систему Х9, яка складається з чорної діри і білого карлика. Вони знаходяться так близько одне до одного, що чорна діра поступово ковтає зірку, повідомляє видання Seeker.

Вчені за допомогою австралійського телескопа ATCA зняли відео, яке демонструє, як Чорна діра ковтає білого карлика.

Виявляється, зірка перебуває від чорної діри на відстані в два з половиною рази більшій, ніж відстань між Місяцем і Землею. При цьому повний оборот навколо чорної діри білий карлик робить всього за 28 хвилин і з кожним разом він стає все меншим. За словами вчених, чорна діра спочатку зменшить білого карлика до розміру планети, а пізніше висмокче все тіло планети.

За словами дослідників, білий карлик колись був червоним гігантом, але втратив свою вагу через таке невдале сусідство з чорною дірою.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, вчені-астрономи випадково виявили "ненажерливу" чору діру в сузір'ї Діви.