Внаслідок блокади залізничного сполучення з Донбасом один з найбільших в Україні гірничо-збагачувальних комбінатів - Північний ГЗК - зупинив половину машин огрудкування. Про це повідомили на підприємстві, передає "112 Україна".

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, що триває незаконна блокада НКТ викличе великі проблеми підприємств не тільки на неконтрольованої території України, а й на її контрольованій частині.

"Відбудеться стрімке падіння зайнятості в Маріуполі, Авдіївці, Кривому Розі, Кам'янському (метзаводи, їх постачальники і підрядники), що матиме катастрофічні наслідки для соціально-економічної стабільності в промислових містах країни і викличе різке зниження соціально-економічної стабільності в Україні в цілому" , - повідомив з цього приводу президент об'єднання підприємств "Украметаллургпром" Олександр Каленков.

Також Каленков заявив, що незаконна блокада стане причиною падіння виробництва на двох металургійних гігантів Маріуполя ( "Азовсталі" і ММК імені Ілліча) як мінімум на 20%.

Україна в цьому випадку втратить місце в першій десятці країн-виробників сталі і знизить свій експортний потенціал без можливості відновлення на горизонті двох років. Під загрозою опиниться і реалізація програм розвитку Маріуполя, адже понад чверть міського бюджету - це податки місцевих металургів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомлялося раніше, блокада залізниці вдарить по всій промисловості України, що неминуче призведе до падіння курсу гривні внаслідок різкого зменшення валютної виручки. Гірничо-металургійний комплекс приносить чверть всієї валюти в країну.