Тим, хто розвозить сміття по всіх регіонах України і вивантажує його, де заманеться, доведеться відповідати перед законом.

З жовтня минулого року поліція зафіксувала 21 факт незаконного перевезення відходів,причому кожного разу водії намагалися позбутися його у непризначених для цього місцях, повідомили у пресс-службі Нацполіції. За 11 випадками відомості внесені до внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Сміття виявляли на території Вінницької, Сумської, Полтавською, Запорізької, Житомирської, Дніпропетровської та Черкаської областей. При цьому часто вантажівки з непотребом рухалися колонами і вивантажували все в одному місці. Кожна з фур, як правило, перевозила в середньому, 15 тонн відходів.

Поліцейські кажуть, водії вивантажували сміття не тільки на полігонах, а й часто висипали купи по 30-80 тонн у лісосмугах, ярах, поблизу водоймищ, свідомо забруднюючи навколишнє середовище.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що активісти придумали, як заробляти на смітті.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще