Петро Порошенко назвав втрачені українські підприємства на окупованих територіях Донбасу "острівцями" присутності України.

Президент України Петро Порошенко 15 березня ввечері дав інтерв'ю українським телеканалам, в якому він заявив, що торгівельна блокада деяких районів Донецької та Луганської областей знищила Україну на Донбасі

"Блокада дала можливість окупантам досягти двох речей: виправдати рішення РФ про визнання "паспортів" так званих "ДНР/ЛНР", їх реєстраційні документи, автомобільні номери, а також захоплення українських підприємств, передачу їх олігархам російським, або тим, хто втік з України, таким як Курченко. І на сьогоднішній день вони стали власниками цих об'єктів. Блокада знищила Україну на Донбасі", - заявив президент.

За його словами, українські підприємства були "острівцями" присутності України на окупованих територіях, тими "якорями, якими ця територія трималася за Україну", оскільки це були єдині місця, де працювала українська національна валюта, а податки в повному обсязі сплачувалися до бюджету країни.

"Ми збиралися використовувати ці підприємства для інтеграції при поверненні Донбасу - це були б базові плацдарми для повернення", - розповів глава держави.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, Петро Порошенко назвав умови, за яких Україна зніме товарну блокаду окупованого Донбасу.