Зайняті люди не завжди знаходять час для повноцінного обіду. У цей момент, часто доводиться перебиватися тим, що перше потрапить під руку з їжі.

Шкідливі перекушування не тільки псують нашу фігуру, але і дестабілізують роботу шлунково-кишкового тракту, сприяють набрати зайву вагу.

Читайте також: Бойовики втекли з позицій під Новоазовськом

Що потрібно знати про перекус? І які продукти краще вживати при швидкому перекус? Ці секрети розкриє вам портал "Знай.ua".

Перекус номер 1: зелені боби в стручках
Вони містять велику кількість рослинного білка, корисні жири і повільні вуглеводи, містять фолієву кислоту, магній, залізо, вітаміни. Його можна заготовити в сезон або купувати вже заморожений в магазинах. Готувати боби необхідно згідно з інструкцією на упаковці покупного продукту.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Перекус номер 2: яйце круто
Варені яйця у нас асоціюються з сніданком, але їх можна вживати протягом всього дня. Варені яйця містять в собі амінокислоти.

Перекус номер 3: заморожений виноград
Виноград дуже смачний і корисний. При постійному вживанні винограду, ваш організм не буде вимагати шкідливих продуктів, що містять цукор. Заморожений виноград не перетворюється в твердий продукт, як інші фрукти. Заготовлюйте його самі, коли настає сезон. Найбільше корисний червоний виноград, так як він містить корисні антиоксиданти.

Перекус номер 4: горіхове масло
Горіхове масло з фундука або арахісове багате корисними жирами, які можуть відновити активність на весь день. Важливо підібрати масло з найменшим вмістом цукру.

Перекус номер 5: в'ялене м'ясо
Співвідношення білків до жирів в його складі - 10: 1. Це відмінний варіант для перекусу і додатковий плюс для ваших м'язів.

Перекус номер 6: сир косичка
Сир косичка багатий білком, що дуже корисно при білковій дієті, для підтримки стабільної роботи організму. Якщо ви займаєтеся спортом і прагнете наростити свої м'язи - сир косичка підійде для виконання даної функції.

Перекус номер 7: чорнослив
Чорнослив не сприяє збільшенню ваги тіла, але дає нам певну кількість цукру, якого потребує наш організм. Чорнослив здатний надавати енергію, протягом усього дня ви будете відчувати себе ситим.

Перш ніж потягнутися за шоколадом або шкідливими чіпсами для перекусу, подумайте про те, що можна знайти більш корисну альтернативу.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що обідати на робочому місці - моветон, до того ж цю звичку не можна назвати еталоном гігієни. Більшість опитаних вважають таких колег ассоціальними.