Британське видання The Guardian раптом заговорило про смерть королеви Великобританії Єлизавети II, прогнозуючи, коли приблизно можна її очікувати.

The Guardian, наводячи середньостатистичні дані, зазначила, що Єлизавети II ще може прожити трохи більше чотирьох років.

"За даними Національної статистичної служби, британка, що досягла 91 року - стільки королеві виповниться в квітні, - в середньому може прожити ще чотири роки і три місяці", - йдеться з статті.

Видання опублікувало детальний опис плану дій королівського двору і світових ЗМІ в разі смерті Королеви. Стаття носить назву: "Операція Лондонський міст": секретний план дій після смерті королеви".

Зазначається, що першим чиновником, який дізнається про смерть королеви, стане її особистий секретар сер Крістофер Гейдт, який зобов'язаний доповісти про смерть Єлизавети II прем'єр-міністру, сказавши кодову фразу "Лондонський міст впав".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Після цього про смерть королеви повідомлять урядам ще 15 країн, де вона правила, і представникам 36 країн-учасниць Співдружності.

The Guardian зазначає, що багато видань вже навіть заздалегідь підготувалися до смерті королеви, написавши "авансом" некрологи і статті. За інформацією видання, The Times, наприклад, таких статей вистачить на 11 днів. Також в статті сказано, що канали Sky News і ITN неодноразово проводили своєрідні "навчання", відпрацьовуючи план дій на випадок смерті монарха.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в найближчі дні Королева Великобританії підпише закон, що дозволяє запустити процедуру Brexit.