Медіахолдинг "Інтер медіа групп", який належить колишньому "регіоналу" Сергію Львочкіну та українському олігарху Дмитру Фірташу, виступив проти введення мовних квот на українському телебаченні.

Про це повідомила прес-служба "Інтера". Законопроект, який ухвалила Верховна Рада нещодавно, зобов'язує всі канали країни транслювати не менш як 75% україномовного контенту в ефірі цілодобово.

"Цей закон порушить права мільйонів громадян України, для яких російська мова рідна... Крім того, цей закон вносить розкол у суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію", – заявили представники телемовника.

Крім того, в "Інтері" вважають, що ведення мовлення на українській мові завадить їм випускати якісний контент.

Раніше Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". Він встановлює 75% ліміт, який має заповнити ефір телеканалів українською мовою.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, спікер парламенту Андрій Парубій планує змусити депутатів спілкуватися українською мовою.