Серб Новак Джокович став чемпіоном Відкритого чемпіонату Австралії Australian Open-2019, обігравши у фіналі іспанця Рафаеля Надаля.

Зазначимо, що це сьомий титул Джоковича на Australian Open.

Новак Джокович переграв Рафаеля Надаля в трьох сетах з розгромним рахунком 6:3, 6:2, 6:3. Джокович повністю контролював хід гри, і постійно змушував суперника помилятися.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Після поразки Надаль привітав суперника з перемогою, і зазначив, що не збирається зупинятися на досягнутому.

"Відразу хочу привітати Новака з перемогою. Він показав неймовірний рівень тенісу сьогодні і протягом турніру. Крім того, дякую організаторам турніру та спонсорам.

Що стосується мене, то сьогодні для мене був не найкращий день. І в цілому останнім часом виникали проблеми, я знімався з різних турнірів, були травми. Але я маю намір і далі старанно працювати, щоб ставати більш сильним гравцем", - сказав Надаль.

Як раніше писав Знай.ua, японська тенісистка Наомі Осака, чинна чемпіонка US Open, яка напередодні виграла Australian Open-2019, вперше в кар'єрі стане першою ракеткою світу.

21-річна японка стане першою спортсменкою з Азії, яка очолить жіночий одиночний рейтинг.

Осака зробила величезний прорив, адже рік тому японка була 72-ою ракеткою світу. В історії жіночого тенісу ніхто не робив більший ривок на шляху до першого попадання на вершину рейтингу. До Осаки ніхто за рік не піднімався на першу сходинку із-за меж топ-20.

Наомі Осака
Наомі Осака

Нагадаємо, у фіналі 21-річна японка (четверта сіяна) з рахунком 2:1 (7:6, 5:7, 6:4) перемогла восьму сіяну турніру 28-річну чешку Петру Квітову. Матч тривав 2 години 27 хвилин. Осака вела 7:6, 5:3 і мала потрійний матчболл, але не дотиснула опонентку у другому сеті. На третю партію Наомі налаштувалася і виграла.

Для азіатки це друга поспіль перемога на турнірах Великого шолома. У вересні 2018-го японка виграла US Open.

Відзначимо, що Осака - перша японка, якій вдалося виграти Australian Open. До неї тільки одна азіатська тенісистка завойовувала титул в Мельбурні. Китаянка Лі На змогла перемогти на Відкритому чемпіонаті Австралії в 2014 році.

Осака після перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії вперше в кар'єрі очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA). Петра Квітова стала другою ракеткою світу, на третій позиції розташувалася румунка Симона Халеп.

Як повідомляв портал Знай.ua, Australian Open у 2019 році збільшив призовий фонд.