Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби виграв суд за позовом ПАТ КБ "Приватбанк" про податкові зобов'язання на суму 175 млн грн, передає "ХунтаInform".

Фахівці Офісу донарахували банку цю суму податку на доходи нерезидента з виплат за кредитом, отриманим від іноземного контрагента, після детального аналізу фінансової звітності англійської компанії, наданої компетентними органами Великобританії. Як з'ясувалося і було підтверджено в суді, спірні виплати нерезидент профінансував за рахунок розміщення облігацій участі в кредиті, тому він не міг вважатися бенефіціарним одержувачем такого доходу, і податок правомірно було нараховано ПАТ КБ "Приватбанк".

У судовому розгляді в Дніпропетровському окружному та апеляційному адміністративних судах брали участь провідні фахівці Управління податкового супроводження фінансових установ Офісу великих платників податків і Департаменту адміністративного оскарження та судового супроводу ДФС України, повідомляється на сторінці Офісу в соцмережах.

Завданням Офісу великих платників податків в системі Державної фіскальної служби є робота з підприємствами, річний дохід яких перевищує 1 млрд грн або які платять в рік більше 20 млн грн податків. Нагадуємо, що 2200 платників Офісу забезпечують до 60% всіх надходжень до бюджету, що відповідає нормам МВФ. Як повідомляли ЗМІ, за лютий 2017 року Офіс зібрав в бюджет 25,2 млрд грн.