27 січня в Санкт-Петербурзі померла Ніна Балдичева - заслужений майстер спорту СРСР з лижних гонок, олімпійська чемпіонка 1976 року. Про це повідомили в комітеті з фізкультури та спорту Санкт-Петербурга.
Спортсменка померла в Маріїнській лікарні.
"Комітет з фізичної культурі та спорту Санкт-Петербурга з глибоким сумом сповіщає, що 27 січня на 72-му році раптово померла заслужений майстер спорту СРСР з лижних гонок, олімпійська чемпіонка 1976 року Ніна Вікторівна Балдичева", - йдеться в повідомленні відомства.
Прощання з Балдичевою відбудеться 30 січня.
Померла Ніна Балдичева
Померла Ніна Балдичева
Ніна Балдичева - чемпіонка XII зимових Олімпійських ігор 1976 року в Інсбруку (Австрія) в естафеті 4х5 км. На цій Олімпіаді завоювала бронзову нагороду на дистанції 5 км Срібний призер ХІІІ зимових Олімпійських ігор 1980 року в Лейк-Плесіді (США) в естафеті 4х5 км. Дворазова чемпіонка світу в естафеті 4х5 км (1970, 1974), бронзовий призер чемпіонату світу в гонці на 5 км (1970).
Неодноразова переможниця та призер чемпіонатів СРСР. Чемпіонка ІІІ зимової Спартакіади народів СРСР в естафеті 4х5 км (1973).

Нагадаємо, 5 жовтня помер колишній український баскетболіст Григорій Хижняк. За непідтвердженою інформацією, у спортсмена стався інфаркт, повідомляє ФБУ. Йому було 44 роки.

Нагадаємо, Хижняк грав на позиції центрового. Почав професійну кар'єру в "Миколаєві" у 1994 році.

За 16 років кар'єри виступав за "Будівельник", "Автодор", "Київ", "Жальгіріс", "Валенсію", "Перістері", "Македоникос", "Динамо" СПб і "Дніпро". За збірну України виступав з 1997 по 2003 рік. У 2010 році завершив виступи, і працював тренером.

За професійну кар'єру став 4-кратним чемпіоном України, чемпіоном Литви, фіналістом Кубка УЛЄБ.

Григорій Хижняк
Григорій Хижняк

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, помер легендарний хокеїст "Спартака".