Президент Європейського футбольного союзу (УЄФА) Александер Чеферін заявив, що збирається реформувати європейський футбол, зробивши обмеження клубам по виплаті зарплат своїм футболістам.

"Потрібно серйозно задуматися про введення обмежень на клубні бюджети на зарплати. Найбагатші клуби стають все більше, тому що заробляють все більше і більше. Розрив між ними і рештою клубів дуже зростає і мене це турбує.

Клуби купляють більше гравців, ніж їм потрібно, і ці люди ніде не грають. З введенням обмеження по зарплатній відомості, клуби будуть ретельніше підбирати гравців, щоб розуміти, за що вони платять. Це буде серйозний бій. У найсильніших і багатих клубів великий вплив на ЗМІ. Якщо ми доб'ємося успіху, то ці зміни будуть історичними", - цитує Чеферіна Mladina.si.

Варто відзначити, що стеля зарплат уже досить давно діє в американських спортивних лігах. Там, в разі перевищення ліміту власники команд змушені платити "податок на розкіш", або звільняти зарплатну відомість.

Раніше інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що УЄФА дозволив грати в Лізі Чемпіонів двом клубам з одним власником.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Фото: Getty Images