Дві українські борчині Оксана Лівач і Аліна Акобія стали тріумфаторами юніорського чемпіонату Європи в Дортмунді.

Лівач не було рівних у ваговій категорії до 48 кг. У півфіналі українка здобула перемогу над полькою спортсменкою Агатою Валержак (11:0), а у вирішальній сутичці не залишила шансів німкені Лізі Ерсел (10:0).

У категорії 55 кг Акобія теж без особливих труднощів подолала півфінал, також перемігши борчиню з Польщі - Алісію Чизович (10:0). А ось фінальне протистояння виявилося дуже напруженим. У сутичці за золото українка вирвала перемогу у росіянки Вікторії Вауліної (4:3) і стала золотим призером чемпіонату Європи.

Варто відзначити, що ці дві медалі стали першими нагородами найвищої якості для збірної України на турнірі. Раніше медальну скарбничку Синьо-жовтих сріблом поповнили Андрій Яценко та Христина Береза, а брозною - Ілона Прокопевнюк.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що українки завоювали золото на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще