У Європейській службі зовнішньополітичної діяльності вимагають звільнити білорусів, затриманих під час мітингів "дармоїдів" в країні.

Відповідне звернення опубліковано на сайті служби.

"Нещодавно затриманих учасників мирних протестів, у тому числі журналістів, які висвітлювали ці події, слід негайно звільнити", - сказано в тексті повідомлення.

Крім того, у відомстві звернули увагу на те, що Білорусь має потребу в більш масштабному процесі демократизації.

"Кроки, які забезпечують захист і повагу прав людини, а також верховенство закону є ключовими у формуванні відносин", - підкреслили в службі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua" організаторів "Маршу недармоїдів": голову руху "За Свободу" Юрія Губаревича і лідера Об'єднаної громадянської партії Анатолія Лебедька заарештували на 15 діб.

Нагадаємо, білоруси влаштовували мітинги і марші проти декрету президента Олександра Лукашенка, який передбачає щорічний збір з безробітних громадян.

У зв'язку з протестами Лукашенко відклав збір податку на рік. При цьому він доручив доопрацювати декрет.