У Фріско (Техас, США) відбувся бій-реванш за титул чемпіона світу за версією WBO в напівважкій вазі між колумбійцем Елейдером Альваресом і росіянином Сергієм Ковальовим.

У першому поєдинку, який відбувся в серпні 2018 року, Альварес сенсаційно нокаутував Ковальова. На цей раз колумбієць вважався фаворитом бою.

Ковальов серйозно підготувався до другої дуелі, не бажаючи програти другий раз. Росіянин змінив тренера, серйозно попрацював над тактикою і витривалістю. Бій вийшов, можливо, не таким видовищним, як попередній, але не менш напруженим і цікавим.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ковальов виглядав свіжіше за колумбійця і зберіг більше сил на кінцівку поєдинку. У 10 раунді Сергій потряс Альвареса двійкою, але той встояв, хоча це було й непросто.

У фінальному раунді обидва боксери, намагаючись зняти питання про переможця, пішли вразмах, але і в ньому краще виглядав Ковальов.

Судді одноголосним рішенням 116-112,116-112 і 120-108 віддали перемогу Сергію Ковальову, який повернув звання чемпіона світу.

Наступний бій Гвоздика

Чемпіон WBC у напівважкій вазі (до 79,4 кг) 31-річний українець Олександр Гвоздик (16-0, 13 КО) дебютний захист титулу проведе 30 березня у Філадельфії (штат Пенсільванія, США) в бою проти 36-річного француза африканського походження Доудоу Енгумбу (38-8, 14 КО). Про це повідомив інсайдер LA Times Ланс Пагмаер з посиланням на свої джерела.

До цього ветеран Енгумбу провів у США лише один бій — у листопаді 2014 року він поступився поляку Анджею Фонфарі (30-5, 18 КО) одноголосним рішенням суддів.

В уродженця Демократичної республіки Конго з 8 поразок на професійному рингу тільки одна дострокова — від співвітчизника Наджіба Мохаммеді (40-7, 23 КО) технічним нокаутом у 5-му раунді в червні 2012 року. Цікаво, що Мохаммеді програвав Гвоздику достроково — у квітні 2016 року брутальним нокаутом у 2-му раунді.

Гвоздик та UFC

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) в напівсередній вазі Олександр Гвоздик заявив, що міг би провести поєдинок у боях без правил.

Однак, за словами українського боксера, все буде залежати від гонорару.

"Все просто насправді. Все залежить від суми. Якби запропонували. Але знову-таки, все змінюється, сьогодні це одна цифра, завтра інша. Друге питання – з ким? З професіоналом MMA – цінник одразу виростає. Якщо з боксером, просто за правилами ММА – це вже зовсім інше", - сказав Гвоздик в інтерв'ю ID Mentor.

Нагадаємо, Ломаченко розповів, що проведе наступний бій 12 квітня.

Василь Ломаченко виграв бій проти пуерторіканця Хосе Педраси одноголосним рішенням суддів і об'єднав чемпіонські пояси за версіями WBA і WBO в легкій вазі. Бій відбувся 8 грудня 2018 року.

Дивіться повне відео бою Ломаченко - Педраса:

Бій Ломаченко - Педраса тривав усі 12 раундів.

Перші раунди суперники традиційно придивлялися один до одного. Педраса намагався тримати тепм, змінювати стійку і працювати корпусом, але за швидкістю і точністю Ломаченка не встигав. Українець же працював спокійно і впевнено.

У шостому раунді Педраса пропустив швидку і точну трійку від Ломаченка, і став набагато обережніше йти вперед. Українець повністю контролював бій.

У сьомому раунді Ломаченко почав тиснути суперника, але і Педраса намагався відповідати, демонструючи хорошу фізичну підготовку. В одинадцятому раунді Педраса двічі побував у нокдауні, але зміг продовжить бій. У заключному раунді Педраса просто тікав від Ломаченка, намагаючись дотриматися до кінця.

Оцінки суддів – 119:107, 117:109 117:109 на користь Ломаченка.

Нагадаємо, за прогнозами букмекерів Ломаченко був беззаперечним фаворитом цього поєдинку.

Ломаченко - Педраса. Статистика
Ломаченко - Педраса. Статистика

Як повідомляв портал Знай.ua, Ломаченко очолив рейтинг найкращих боксерів світу.