У Парижі співробітники силових відомств та прокуратури проводять розслідування за фактом стрілянини в аеропорту Орлі.

Про це повідомляє ВВС.

Особа нападника була відома поліції

За словами керівника МВС Франції Бруно Ле Ру, у ході перевірки правоохоронці встановили, що вбитий чоловік раніше був причетний щонайменше до трьох подібних інцидентів, які сталися на околицях міста.

[[{"fid":"174380","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"351","width":"624","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Зокрема, він намагався викрасти машину, погрожував відвідувачам у барі, що розташований у передмісті. Пізніше чоловік також відкрив вогонь по копам у Гарж-ле-Гонесс, коли ті намагалися перевірити його документи, проте відбувся легкими пораненнями і втік. Переховувався переважно у південних районах міста, але спіймати його так і не вдалося.

Міністр запевнив, що правоохоронці давно встановили його особу, але про те, що численні провокації організував саме він, стало відомо тільки сьогодні.

Версія про теракт: вибухівку в аеропорту не знайшли

Своє розслідування провели також співробітники Антитерористичного відділу прокуратури Франції. Вони шукали вибухові пристрої поблизу терміналів, які застрелений нападник міг напередодні залишити там. Втім, бомби вони не виявили, але всіх заходів безпеки дотрималися: евакуювали людей, порадили тимчасово скасувати рейси та повідомили громадян, які збиралися їхати в аеропорт.

[[{"fid":"174382","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"468","width":"728","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Пізніше із офіційного звернення французької влади виявилося, що правоохоронці тривалий час стежили за підозрюваним, але встановити його мотиви поки що не вийшло.

Закриття аеропорту: керівництво обіцяє відновити рейси найближчим часом

Під час спецоперації та пошуку вибухівки аеропорт тимчасово припинив роботу, але припускають, що один із терміналів може запрацювати у суботу, а інший – залишиться закритим на вхід на невизначений термін.

[[{"fid":"174384","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"468","width":"683","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Відомо, що Орлі розташований недалеко від Парижа і його вважають другим за величиною після аеропорту імені Шарля де Голля.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що співробітники прокуратури Франції перевіряють версію теракту в аеропорту Орлі.