Рада директорів Міжнародного валютного фонду перенесла на незначний термін розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України, який мало відбутися у понеділок.

На офіційному сайті Міністерства фінансів України пояснили рішення МВФ.

Зазначається, що перенесення пов'язано виключно з потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, які Україна застосувала у відповідь на блокаду та захоплення українських підприємств на непідконтрольних територіях Донбасу.

Крім того, причиною назвали визнання російською стороною "документів", виданих у злочинних організаціях.

"Уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін задля максимальної ефективності програми", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він також розповів про початок відповідних консультацій та плани завершити їх у найближчі терміни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Мінфіні підрахували, що блокада Донбасу обійдеться Україні у близько 2 млрд грн бюджетних надходжень.