Російська художниця Ольга Вишневська справила фурор за кордоном завдяки новаторській ідеї використання інтернет-мемів в картинах всесвітньо відомих художників.

Художниця обрала жабеня Пепе , який раніше став символом ненависті в США. Першими витвори помітив сайт з легкими нехитрими жартами та картинками - Bored Panda.

Жабеня Пепе — це жаба уподібнена до людини, яка спочатку з'явилася в коміксі «Boy’s Club» Метта Фері в 2005 році.

Під час виборів завдяки організації американських євреїв «Антидифамаційна ліга» жабеня був визнаний символом фашизму. Крім цього, його прирівняли до свастики та включили до списку символів ненависті.Честь Пепе намагалися врятувати під хештегом #SavePepe.

Трохи пізніше, такі платформи як Myspase, 4chan і Gaia Online зробили цього персонажа популярним Інтернет-мемом.

Як повідомляє Bored Panda, час поганої популярності жабеняти – закінчилося завдяки Вишневській, яка взялася рятувати репутацію цього Інтернет-мема. Для цього вона вписала його в картини художників – класиків.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Пепе з'явився на картинах Леонардо да Вінчі

Ель Греко

Вінсента Ван Гога

Фріди Кало

Яна Вермеєра

За кордоном художницю вже встигли прозвати Пепеланджелом.
Також "Знай.ua" писав про найсвіжіші Інтернет меми. Як залишатися смішним і бути в тренді.
Також "Знай.ua" повідомляв про гумор одного з провідних спортивних брендів Rebook.