Міжнародна асоціація аматорського боксу АІБА прийняла ряд змін у правила.

Так, на засіданні виконавчого комітету, який відбувся 8-9 лютого у Стамбулі, було прийнято зміни в правила, що стосуються подачі протестів на результати поєдинків, і форми спортсменів.

АІБА ввела нове правило, яке дозволяє національним боксерським федераціям подавати протест на результат бою, якщо вони вважають суддівське рішення несправедливим. Протест подається безпосередньо на місці проведення змагань і розглядається з використанням відеозапису поєдинку.

Поправки були внесені також в пункти правил, що стосуються спортивної форми боксерів: в уніформі тепер можна використовувати кольори національного прапора, а жінкам-боксерам дозволили боксувати в "спортивних хіджабах", якщо цього вимагають їхні релігійні переконання.

Як писав Знай.ua, Всесвітня боксерська рада WBC ввела нові правила для зважування боксерів, які будуть обов'язковими для титульних боїв, пише Allboxing.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
В цілях захисту здоров'я боксерів WBC хоче впровадити систему обов'язкових зважувань, включаючи зважування в сам день бою, на якому вага боксерів не повинна перевищувати ліміт вагової категорії більш ніж на 10%.
Зараз обов'язкові зважування проходять за 30 і 7 днів до бою, на яких вага боксерів не повинна перевищувати ліміт на 10% і 3% відповідно. До них планується додати зважування через 14 днів з обмеженням у 5%, і зважування в день поєдинку, в роздягальні тієї арени, де повинен пройти бій, на якому вага боксерів знову не повинна перевищувати 10% від обумовленої в контракті на бій.

Як раніше повідомляв Знай.ua, міжнародна боксерська федерація (IBF) буде по-новому розподіляти гонорари в чемпіонських поєдинках.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, коли Олександр Усик захищатиме титули.