Проблеми з поставою починаються з самого дитинства. У шкільному віці вчителі та батьки змушували вирівняти спину, сидячи за столом або шкільною партою.

Ця погана звичка виробляється з дитинства і вже в більш дорослому віці деякі навмисно сутуляться. Коли хребет формується неправильно, намагаючись вирівнятися на якийсь певний момент ми відчуваємо дискомфорт в спині, вже сутулі стан тіла переходить в постійне. Правильну поставу підтримують майже всі м'язи нашого тіла, починаючи від шиї і закінчуючи м'язами ніг. Якщо розправити плечі і сісти рівно, не вийде протриматися довгий час в такому положенні. Ви відразу відчуєте напругу в м'язах шиї, хребті і попереку. Після больових відчуттів хочеться відразу повернутися в звичне, неправильне положення.[[{"fid":"175137","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"706","width":"880","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Безвісти це не проходить, з віком, спина і нерівна постава дає про себе знати. Починаються проблеми зі здоров'ям. Але ніколи не пізно вирівняти поставу. У будь-якому віці можна перевчити своє тіло і тримати правильне положення.

В першу чергу, рівна постава це здоров'я і гарний зовнішній вигляд. Згорблене тіло некрасиво виглядає з боку, особливо, коли сутулиться дівчина. Чим раніше ми почнемо вирівнювати спину, тим більше у вас шансів в майбутньому уникнути остеопорозу, який викликає баб'ячому поставу.

Існує кілька простих вправ, які допоможуть вирівняти вашу поставу і методи щодо запобігання її викривлення:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

1. Намагайтеся втягувати живіт, при цьому стежте, щоб лопатки були зведені якомога ближче один до одного.
2. Тримайте голову в піднесеному стані. Ваше тіло випрямиться і форма грудей буде виглядати набагато ефектніше.
3. Намагайтеся періодично переважувати сумку з одного плеча на інше. Під вагою плечі опускаються, але якщо вага чергувати, то це не так сильно впливатиме на поставу.
4. При телефонному розмові не затискає апарат між вухом і плечем.
5. Носіть різне взуття, на підборах і чергуйте взуттям на плоскій підошві.

[[{"fid":"175138","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"600","width":"686","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Профілактичні вправи для постави:

1. При сидячій роботі намагайтеся частіше вставати і розминатися.
2. Слідкуйте за тим, щоб ваша спина була рівною, чи не закидайте ногу за ногу, коли сидите це викривляє хребет.
3. Періодично підтягувати, навіть сидячи за робочим столом.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що проводячи в сидячому вигляді близько 10-ти це значно більше, ніж вимагає наш організм. Звідси випливає втома, млявість, біль в суглобах ожиріння, м'язова дистрофія, серцеві захворювання, цукровий діабет. Наші м'язи і тіло вимагають як стану спокою так і активних дій.