Президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагає допустити спостерігачів НАТО на російсько-білоруські навчання "Захід-2017".

Про це він заявив на нараді в Мінську, йдеться в повідомленні прес-служби Лукашенка.

За його словами, навчання повинні бути максимально прозорим, і до всіх проведених заходів необхідно забезпечити доступ не лише друзям Білорусі по Організації Договору про колективну безпеку, Євразійському економічному союзу, СНД, але і для представників НАТО.

"Ми нічого не приховуємо і приховувати не повинні. Якщо натовці хочуть бути присутніми на нашому навчанні, милості просимо. Тим більше я таку інформацію і такі сигнали з їх боку вже отримую", — зазначив Лукашенко.

Як розповів білоруський президент, майбутні навчання носять виключно оборонний характер. Він запевнив у тому, що ні Білорусь, ні Росія не збираються ні на кого наступати, більше того, не збираються навіть кого б то не було провокувати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"В жодному разі! Ми на всяк випадок готуємося забезпечити свою безпеку в будь-якій ситуації", — зазначив він.

Зазначимо, що навчання заплановані на вересень 2017 року одразу на декількох полігонах Росії та Білорусії. Вони стануть головним заходом спільної підготовки збройних сил.

Як заявляв міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу, при розробці сценарію врахують посилення активності НАТО біля кордонів Союзної держави.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Росія відмовилася надавати НАТО інформацію про військові навчання.