Сотні приватних мобільних номерів телефонів австралійських високопосадовців, у тому числі федеральних політиків та колишніх прем'єр-міністрів, потрапили у мережу.

Причиною витоку стала неуважність співробітників Департаменту парламентських служб, які, публікуючи інформацію про вартість телефонних розмов політиків, не видалили їх номери, передає The Guardian.

Їх просто зафарбували білим шрифтом, а це не є перешкодою для того, аби їх розкрити, пише видання.

У числі тих, кому пощастило не "засвітити" номер телефону, стали прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл, скарбник Скотт Моррісон, генпрокурор Джордж Брандис та ще кілька осіб. Їх телефони видалили, як це має робитися зазвичай.

У свою чергу Департамент парламентських служб звинуватив у тому, що сталося, приватного підрядника Telco Management, повністю заперечуючи власну провину.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", хакери придумали новий спосіб дурити довірливих громадян, надсилаючи фізичним особам та держкомпаніям листи від імені ДФС з проханням оплатити певну суму.