Знижка на ритуальні послуги в обмін на водійські права – нова ініціатива ряду японських компаній, які таким чином вирішили боротися зі зростанням кількості ДТП на дорогах країни за участю літніх водіїв.

Найчастіше пенсіонери плутають педаль гальма з педаллю газу і помилково включають задній хід, передає ВВС.

Рекордсменом за кількістю аварій за участю стареньких водіїв є префектура Айті. Саме там одна з похоронних компаній першою запропонувала знижку в розмірі 15% літнім людям, які добровільно віддадуть свої права у поліцейський відділок.

Щоб отримати знижку, їм потрібно показати довідку від правоохоронців з підтвердженням того, що вони дійсно здали своє посвідчення. Як повідомляється, знижка поширюється і на членів родини отримувача.

У 2015 році у Японії налічувалося близько п’яти мільйонів водіїв у віці понад 75 років, і саме в цей період зафіксована найбільша кількість ДТП за участю літніх автомобілістів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Серед інших заходів, спрямованих обмежити появу людей похилого віку за кермом на дорогах японських міст, є такі акції як знижки на таксі, продукти харчування або на відвідування громадських лазень в обмін на прощання з водійськими правами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на Тернопільщині водій мікроавтобуса до смерті забив автовласника через неправильне паркування, що стало причиною ДТП.