Вербуванням учасників організації спроби державного перевороту в Чорногорії займався колишній російський дипломат і агент ГРУ РФ Едуард Шишмаков.

Про це повідомив один з фігурантів розслідування Олександр Сінделіч, передає Vijesti. Він розповів, що Шишмаков залучив групу з 500 осіб, які в день парламентських голосувань в Чорногорії 16 жовтня 2016-го року повинні були здійснити переворот в країні. У них було завдання заарештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.

До перевороту, за словами Сінделіча, причетна і опозиційна чорногорська партія "Демократичний фронт". Він наголосив, що саме Шишмаков був ключовим гравцем в організації заколоту й основним спонсором.

Сінделіч додав, що в 2016 році кілька разів відвідував Москву для таємної зустрічі з російським дипломатом. Він отримував від нього інструкції для організації групи заколотників, закупівлі зброї та обмундирування.

Адвокати інших обвинувачених у спробі перевороту стверджують, що свідчення Сінделіча є "фантастичними і нелогічними".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Раніше, 16 жовтня 2016 року, під час проведення парламентських виборів в Чорногорії правоохоронці заарештували групу з 20 громадян Сербії. Їх звинуватили в плануванні збройних нападів на державні установи.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в ФБР розповіли про хід розслідування випадків втручання Росії в президентські вибори США.