Вимоги визнання агресії Кремля російським суспільством допоможе Володимиру Путіну посилити репресії в країні.

Про це повідомила магістр міжнародної інформації, український дипломат Олена Захарова, передає "Українська правда". Вона зазначила, що каральна машина Кремля працює дуже точно, а публічне заперечення анексії загрожує росіянам кримінальною відповідальністю.

"Чи зацікавленні ми, щоб ті громадські діячі та діячки, які в російських не демократичних умовах ще ведуть якусь правозахисну чи миротворчу діяльність, завтра сиділи у в'язницях або виїхали за кордон? Якщо так, то можемо вимагати від них публічного визнання агресії та анексії – і Путін нам аплодуватиме", - пояснила дипломат.

Вона додала, що російські активісти залишаються останніми, хто щось робить для зміни поглядів на конфлікт. Серед них, за її словами, є такі, хто свою відповідальність і провину дуже болісно відчуває. Захарова наголосила, що колективна відповідальність існує, але це можливо лише в країнах з тоталітарними режимами.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український дипломат Олена Захарова вважає, що конфлікт на Донбасі зможе вирішити лише наступне покоління, яке не було очевидцем війни.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще