У консервативній Малайзії диснеївський мюзикл "Красуня і чудовисько" вийшов у прокат без монтажних правок. Цензори дозволили залишити сцени з одностатевим коханням.

Про це на сторінці у Twitter повідомили представники місцевої мережі кінотеатрів Golden Screens Cinemas.

""Красуня і чудовисько" схвалений для прокату з 30 березня, без вирізаних сцен. Робіть ретвіт і радійте!" - написали вони.

Справа в тому, що в Малайзії одностатеві зв'язки переслідуються законом. У зв'язку з цим, між малайзійськими цензорами та студією Disney виник конфлікт.

Контролюючі органи дозволили показ мюзиклу. Однак за умови, що перед виходом у прокат сцену із персонажем-геєм виріжуть.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Творці "Красуні і чудовиська" вирішили відстоювати свій продукт до останнього і відмовилися монтувати фільм, скасувавши його реліз у Малайзії.

Мабуть, цензори вирішили поступитися студії, дізнавшись, які касові збори підняла стрічка всього за два вихідних дня - 170 мільйонів доларів!

Зрештою, на екрани малайзійських кінотеатрів "Красуня і чудовисько" все-таки вийде, хоч і з невеликим запізненням. Фільм отримав обмеження 13+. Діти, молодші за вказаний вік, зможуть подивитися мюзикл лише в супроводі батьків.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", "Красуня і Чудовисько" відбив бюджет за перші ж вихідні.